Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Νεκρό το 9χρονο αγόρι που καταπλάκωσε ο πλάτανος

Σε τραγωδία κατέληξε το ανέμελο παιχνίδι των παιδιών στην πλατεία του χωριού στους Κομποτάδες Λαμίας. Μια παρέα από επτά περίπου παιδιά έπαιζαν στην πλατεία, ενώ λίγο πιο πέρα καθόνταν οι γονείς τους. 

Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος. Ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο κόπηκε στη μέση και άρχισε να πέφτει. Τα παιδιά που ήταν από κάτω σκόρπισαν. Τα περισσότερα έτρεξαν και γλύτωσαν. Δυστυχώς τα δυο αδελφάκια έτρεξαν προς «λάθος» κατεύθυνση και χτυπήθηκαν από τον κορμό. Το 9χρονο παιδάκι καταπλακώθηκε, ενώ το μικρότερο αδελφάκι του 4 ετών τραυματίστηκε.

Aσθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά με κινητή μονάδα, ωστόσο οι διασώστες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν το 9χρονο αγοράκι, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή. Το μικρότερο αδελφάκι του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

«Ο πλάτανος είναι πολύ μεγάλος και ο κορμός είχε διχάλα. Ακριβώς εκεί στη διχάλα το ένα κομμάτι που ήταν σάπιο αποκολλήθηκε και έπεσε καταπλακώνοντας τα παιδιά. Αν γινόταν αυτό χθες που είχαμε πανηγύρι στην πλατεία και ήταν γεμάτη κόσμο δεν ξέρω πόσα θύματα θα είχαμε...» είπε σοκαρισμένος ένας από τους κάτοικους του χωριού.

Συνελήφθη ο υπεύθυνος Πρασίνου του Δήμου
Εν τω μεταξύ, με εντολή του εισαγγελέα Πλημελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Από την πλευρά του δήμου της Λαμίας διευκρινίζεται ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα. Τονίζεται μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά».

Σημειώνεται πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα». Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία, αναφέρουν: «Ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου». 
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: