Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πανελλαδική αποχή διαρκείας οι δικηγόροι από τη Δευτέρα

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα και επικυρώνοντας ουσιαστικά το διήμερο δημοψήφισμα της 2ας και 3ης Δεκεμβρίου για τις τροπολογίες στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αποφάσισε ότι η πανελλαδική αποχή διαρκείας των δικηγόρων αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας, Βασίλης Αλεξανδρής, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας, τόνισε ότι «η συντριπτική καταδίκη του επίμαχου νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το σύνολο των Ελλήνων δικηγόρων, αποτελεί την ηχηρή, καθαρή και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης απάντηση του Δικηγορικού Σώματος στην προκλητική προώθηση του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι η συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του υπουργού Δικαιοσύνης, είχε το πρωί συνάντηση μιάμισης ώρας μαζί του, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ολομέλειας, η συντονιστική επιτροπή «ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής» και να συσταθεί νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, προκειμένου να συνταχθεί και να επανακατατεθεί το νομοσχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης «μολονότι δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή, κάλεσε τους δικηγόρους σε διάλογο μέχρι την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ολομέλεια εξουσιοδότησε τη συντονιστική επιτροπή να συμμετάσχει στο διάλογο, με την υποχρέωση να ενημερώσει το σώμα όταν υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή θέσεων εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να επανακαθορίσει τη στάση της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: